RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Paus wil wel op bezoek in Nederland

1/4
UTRECHT -

De paus wil wel een bezoek aan ons land brengen. "Wie weet", antwoordt hij op de vraag over een mogelijk bezoek tijdens een vraaggesprek in Rome met Straatnieuws. Vrijdag is het interview te lezen in de Utrechtse daklozenkrant.

In het gesprek in de krant, vertelt de paus over zijn jeugd in ArgentiniŽ en zijn inzet voor armen en vluchtelingen. ,,Ik herinner me nog goed de vrouw die drie keer per week bij ons thuis kwam om mijn moeder te helpen. Ik was getroffen door haar armoede. Haar familie was Italiaans. Ze waren heel arm, maar het waren goede mensen.''


ARMOEDE

Paus Franciscus wijst er op dat Jezus als arme dakloze ter wereld is gekomen en dat de kerk zich moet blijven inzetten tegen armoede en uitsluiting.

Volgens hem heeft ieder mens recht op een dak boven het hoofd. Hij vindt dat gelovigen het goede voorbeeld moeten geven. "Je kunt niet over armoede en daklozen praten en tegelijk het leven van een farao leiden."


BEROEMD

Franciscus vertelt dat hij zich ermee verzoend heeft met het feit dat hij ruim 2,5 jaar geleden tot paus werd gekozen. "Het is me overkomen en ik had het niet verwacht."

"Ik denk niet zoveel aan het feit dat ik beroemd ben. Nu heb je een belangrijke baan, maar over tien jaar kent niemand je meer.'' Hij zegt zijn werk zo goed mogelijk te willlen doen, tot hij er niet meer toe in staat is.


"STUNT"

Hoofdredacteur Frank Dries zei vrijdagochtend op Radio M Utrecht supertrots te zijn op het interview. "Het is een echte stunt. We zijn zo'n kleine krant en we hebben een ongelooflijke mazzel gehad." Ook vertelde Dries dat hij het vooral zo bijzonder vindt dat de paus zoveel oog heeft voor dak- en thuislozen.

Vanwege het interview verwacht Dries extra vraag naar Straatnieuws: "We hebben 9000 exemplaren van het unieke nummer laten drukken. Dat zijn er 3000 meer dan normaal"


GEHEIM

De straatnieuwsverkoper die de Paus mocht interviewen is Marc. Hij vertelde RTV Utrecht dat het hele project in het grootste geheim werd uitgevoerd.

Namens Straatnieuws was er trouwens een cadeautje voor de paus meegebracht uit Utrecht. Maar dat hebben de Utrechters per ongeluk in het vliegtuig laten liggen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -