RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van Zanen: daklozen in het zonnetje door interview met paus

1/4
UTRECHT -

Burgemeester Van Zanen van Utrecht is er trots op dat de daklozenkrant Straatnieuws de paus mocht interviewen. Dat zei hij vrijdagmiddag, nadat hij een eerste exemplaar van de unieke editie had gekocht.

Van Zanen zegt het te waarderen dat er in Utrecht een initiatief is genomen om dak- en thuislozen in het zonnetje te zetten. "Hopelijk bevordert het ook de verkoop van Straatnieuws," voegde hij hieraan toe.

In het interview, dat is gedaan door de dakloze Utrechter Marc, spreekt de paus onder meer over armoede. Maar dat is niet het enige onderwerp dat aan de orde komt. "Wie weet", antwoordt hij op de vraag of hij naar Nederland wil komen. Van Zanen wilde niet op die opmerking ingaan. "Niet de burgemeesters, maar het kabinet gaat over de uitnodigingen en het ontvangst van staatshoofden."

Er is trouwens uit de hele wereld enorm veel belangstelling voor de Straatkrant. Volgens de hoofdredacteur wordt de redactie platgebeld door journalisten uit onder andere Italie en Amerika.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -