RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van fraude verdachte topman doet aangifte tegen SNS

UTRECHT -

Voormalig interim-topman Buck Groenhof van de vastgoedbank van SNS Reaal in Utrecht heeft aangifte gedaan tegen zijn voormalig werkgever. Hij beschuldigt de bank van oplichting en valsheid in geschrifte.

Afgelopen week maakte het Openbaar Ministerie bekend dat de ex-topman en negen anderen worden vervolgd wegens fraude bij de vastgoedtak van SNS.


AFKOOPSOM

De aangifte van Groenhof is bevestigd door zijn advocaat Jeroen Soeteman na berichtgeving in NRC Handelsblad. De oud-topman zegt dat SNS de rechter onvoldoende heeft geÔnformeerd over de regeling voor de afkoopsom van 750.000 euro die hij meekreeg bij zijn vertrek bij de bank, eind 2012.

In juli vorig jaar kwam de kortgedingrechter tot het oordeel dat dit niet binnen de termijn was gebeurd die was afgesproken. Daardoor verviel het recht van SNS om de afkoopsom terug te claimen.


BESLAG

De bank zou nu alsnog proberen het geld terug te halen door er beslag op te leggen. Daarbij zou SNS de rechtbank verkeerd hebben voorgelicht, op basis waarvan toestemming werd verleend beslag te leggen op de afkoopsom.

SNS Reaal Holding liet zaterdag weten niet te kunnen reageren omdat de aangifte nog niet binnen is gekomen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -