RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

UMC sluit twee operatiekamers vanwege infectie

UTRECHT -

Het UMC in Utrecht heeft tijdelijk twee operatiekamers gesloten vanwege een infectie. Dat heeft het universitaire ziekenhuis maandagochtend laten weten.

Volgens een woordvoerster liepen er zes patiŽnten in korte tijd een infectie op. Hoe het nu met ze is gesteld, kon de woordvoerster echter niet zeggen. Het UMC laat weten diepgaand onderzoek te doen naar de infectiebron.

"Toeval blijft een optie maar gezien de ernst van de complicatie met ernstige gevolgen voor patiŽnten willen we onze verantwoordelijkheid nemen en patiŽnten geen enkel risico laten lopen", aldus UMC Utrecht. Het ziekenhuis verwacht dat de OK's vanaf woensdag weer gebruikt kunnen worden.


MISSTANDEN

Het is de tweede keer in korte tijd dat UMC Utrecht negatief in het nieuws komt. Afgelopen vrijdag werd bekend dat het academische ziekenhuis een onafhankelijke, externe commissie onderzoek laat doen naar mogelijke misstanden in het ziekenhuis.

Het bestuur nam dat besluit naar aanleiding van een onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) naar twee calamiteiten en klachten over een angstcultuur op de afdeling keel-, neus- en oorheelkunde (KNO).Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -