RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nijntje-beeld een uurtje te zien op Mariaplaats

1/3
UTRECHT -

En van de beroemde Nijntje-beelden was maandagochtend even te zien op de Mariaplaats in Utrecht. Het beeld is snel weer ingepakt en naar een loods gebracht, tot teleurstelling van horecaondernemer Richard den Hartog.

De Nijntje-beelden werden onlangs geveild en dreigen permanent uit de openbare ruimte in Utrecht te verdwijnen, dus besloot Den Hartog samen met collega-ondernemers twee beelden te kopen.

Ze schenken de beelden aan de gemeente en hopen dat minimaal n Nijntje op de Mariaplaats wordt neergezet. Het stadsbestuur wil dat pas over twee jaar doen als het plein is opgeknapt. Tot die tijd staan de beelden in een loods.

Belachelijk, vindt Den Hartog. Daarom zette hij maandag n van de beelden op het plein. "Nijntje hoort bij Utrecht." Na een uurtje werd het beeld ingepakt en naar de loods gebracht.


SCHENKING

Den Hartog vindt het vanzelfsprekend dat hij het beeld aan de gemeente schenkt. "Het zou toch belachelijk zijn als de stad waar Nijntje is geboren zelf geen Nijntje heeft."

"Dat hij op het plein van de Mariaplaats moet komen is logisch. Dick Bruna fietste hier elke ochtend langs."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -