RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Bisschoppen moeten initiatief tonen voor pausbezoek Nederland"

1/2
PROVINCIE UTRECHT - De Nederlandse bisschoppen zijn niet enthousiast genoeg over de eventuele komst van de paus naar ons land. Dat vindt Ad de Groot, die daarom het initiatief 'Paus naar Nederland' start.

Vorige week antwoordde paus Franciscus in een interview met het Utrechtse Straatnieuws "Wie weet" op de vraag of hij ooit naar Nederland zou willen komen. De bisschoppenconferentie werd niet heel warm van dat antwoord en zei dat nog geen sprake is van een formele uitnodiging.

Volgens De Groot, voorzitter van Bezield Verband Utrecht, moeten de bisschoppen nu het initiatief nemen. "De paus biedt een opening."


ONBEGRIJPELIJK

De Groot: "Als één punt duidelijk naar voren komt uit de talloze reacties in de media en op onze website dan is het dat de mensen deze terughoudende, maar onmiskenbaar afwijzende reactie van onze bisschoppen niet begrijpen."

Volgens De Groot is paus Franciscus erg populair in Nederland en zien veel landgenoten zijn komst zitten. De laatste keer dat de paus naar Nederland kwam was in 1985. Toen kwam Johannes Paulus II langs.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -