Utrechtse wethouders gaan en komen

UTRECHT - De Utrechtse gemeenteraad heeft donderdagmiddag afscheid genomen van de wethouders Mirjam de Rijk, Frits Lintmeijer, Hans Spigt en Gilbert Isabella. Ze werden vriendelijk toegesproken door de burgemeester. Daarna hielden ze zelf een afscheidsspeech.
In sommige gevallen was dat enigszins emotioneel. Zo gaf De Rijk van GroenLinks aan dat ze de stad gaat missen, maar dat ze ook blij is dat ze haar opgroeiende kinderen weer vaker gaat zien.
Lintmeijer, eveneens GroenLinks, memoreerde een aantal unieke momenten tijdens zijn periode als wethouder. Spigt van de PvdA sprak de woorden: "Utrechters, trots zijn mag!"
Donderdagavond werd het nieuwe college officieel geïnstalleerd op het Utrechtse stadhuis. Eind april werd een coalitieakkoord bereikt door D66, GroenLinks, VVD en SP.
Portefeuilleverdeling nieuw college:
- Victor Everhardt (D66): Werk en inkomen, Jeugdzorg, Volksgezondheid, Stationsgebied, Eerste loco-burgemeester, Wijken Leidsche Rijn en Noordoost
- Jeroen Kreijkamp (D66): Financiën,Economie, Onderwijs, Internationale zaken, Stadspromotie, Wijken Overvecht en Oost
- Lot van Hooijdonk (GroenLinks): Verkeer en mobiliteit, Duurzaamheid, Milieu, Wijken West en Zuid
- Margriet Jongerius (GroenLinks): Welzijn, Transitie langdurige zorg, Maatschappelijk opvang, Wijkgericht werken en participatie, Cultuur, Wijk Noordwest
- Kees Geldof (VVD): Organisatievernieuwing, Publieksdienstverlening, Openbare ruimte en groen, Grondzaken, Leidsche Rijn, Erfgoed en monumenten, Wijken Vleuten - De Meern en Binnenstad
- Paulus Jansen (SP): Wonen, RO, Vastgoed, Dierenwelzijn, Sport, Wijk Zuidwest
- Jan van Zanen (burgemeester): Openbare orde en veiligheid, Ombudszaken, Handhaving, Prostitutie, Juridische zaken (en rol in belangenbehartiging en stadspromotie, conform functie-omschrijving)
Everhardt en Kreijkamp waren in de vorige collegeperiode al wethouder. Hun portefuillesamenstelling wijzigt enigszins.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.