RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

UMC Utrecht bekijkt sterfgevallen bij KNO opnieuw

UTRECHT -

Het UMC Utrecht onderzoekt alle overlijdensgevallen op de afdeling keel-, neus- en oorheelkunde sinds 2011. Dat schrijft het ziekenhuis in een intern bericht, waar RTL Nieuws de hand op heeft weten te leggen.

Het ziekenhuis raakte in opspraak nadat tv-programma Zembla vorige week melding had gemaakt van een gevaarlijke angstcultuur bij KNO. De patiŽntveiligheid zou in het geding zijn en bovendien zouden twee verdachte sterfgevallen niet zijn gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg.


INTERN ONDERZOEK

Zowel de IGZ als de beroepsvereniging voor KNO-artsen is een onderzoek gestart. Het UMC kondigde daarnaast een extern onderzoek aan. In de uitgelekte memo staat volgens RTL Nieuws dat er ook intern naar misstanden wordt gezocht. Daarom worden alle sterfgevallen op de afdeling van de afgelopen vier jaar opnieuw bekeken.

Het ziekenhuis schrijft in de memo verder dat de twee omstreden sterfgevallen waren gemeld bij de interne calamiteitencommissie. Die had besloten dat de casussen niet bij de inspectie hoefden te worden gemeld. Nadat duidelijk was geworden dat Zembla onderzoek deed naar de afdeling KNO, meldde het ziekenhuis de calamiteiten alsnog bij de inspectie.

"We hebben inmiddels met de IGZ afgesproken dat ernstige complicaties met dodelijke afloop altijd besproken worden met de IGZ", schrijft het ziekenhuis in het interne bericht.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -