RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Hooglander Gert-Jan Segers nieuwe fractievoorzitter ChristenUnie

HOOGLAND - Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers uit Hoogland neemt dinsdag tijdens de fractievergadering van de ChristenUnie al het stokje over van vertrekkend voorzitter Arie Slob. Die zal per 1 december het Binnenhof de rug toekeren.

Slob zegt dat het na veertien jaar "topsport" tijd is voor iets anders. "Het is eervol om hem te mogen opvolgen", zegt Segers over zijn nieuwe functie. "Ik ben ongelofelijk gemotiveerd om ook bij de komende politieke keuzes steeds weer ons hart te laten spreken."


KWETSBARE MENSEN

Volgens Segers staat de ChristenUnie, die vijf zetels in de Tweede Kamer telt, er beter voor dan ooit. "We hebben de afgelopen jaren ons geloof een stem kunnen geven door bij akkoorden op te komen voor kwetsbare mensen, binnen en buiten ons land, voor gezinnen, voor de regio's en voor de schepping. Arie Slob heeft daarin steeds de hele partij meegenomen."

Gert-Jan Segers ging de politiek in omdat hij het christelijk geloof handen en voeten wil geven in de praktijk. Sinds september 2012 is hij lid van de Tweede Kamer. Als opvolger van Arie Slob als fractievoorzitter van de ChristenUnie maakt hij redelijk snel carriŔre.


EVANGELISCHE OMROEP

Segers werd in juli 1969 geboren in Lisse. Hij groeide op in Leeuwarden en studeerde politicologie aan de Rijksuniversiteit Leiden. Hij begon in de politiek als fractiemedewerker bij de Tweede Kamerfractie van de RPF, die later opging in de CU. Na een korte periode als radiojournalist bij de Evangelische Omroep koos hij voor een aantal jaren in het buitenland.

Door zijn kerkelijke gemeente in Leiden werd Segers namens de Gereformeerde Zendingsbond uitgezonden naar Ca´ro. Daar was hij van eind 2000 tot medio 2007 co÷rdinator van een christelijk toerustingscentrum. Daarna verhuisde hij naar Washington D.C. Aan de School of Advanced International Studies van de Johns Hopkins University haalde hij een master met als specialisatie westers-islamitische betrekkingen en het Midden-Oosten.


MIDDEN-OOSTEN

Aan zijn tijd in Egypte heeft hij zijn bijzondere belangstelling voor de verhouding tussen het Midden-Oosten en het Westen en voor de integratie van islamitische nieuwkomers overgehouden. Na zijn terugkeer in Nederland werd Segers directeur van het wetenschappelijk instituut van de ChristenUnie, de Mr. G. Groen van Prinsterer Stichting.

De vader van drie dochters kwam in de 2012 op de verkiezingslijst bij de Tweede Kamerverkiezingen. Hij stond op de vierde plek en kreeg een van de vijf zetels die de partij binnenhaalde. Hij had voor de ChristenUnie Veiligheid en Justitie, Koninkrijksrelaties, Defensie, Europa, Media, Binnenlandse Zaken, Integratie en Grondrechten in zijn portefeuille. Hij zet zich onder meer in op het gebied van prostitutiebeleid en de bestrijding van mensenhandel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht