RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Fusiegemeente Vijfheerenlanden: alle ogen gericht op SGP Zederik

VIANEN -

Zederik stemt vanavond mogelijk tegen een 'verhuizing' naar de provincie Utrecht. Een raadsmeerderheid is voor een fusie met Vianen en Leerdam, maar wil bij Zuid-Holland blijven horen. Dat blijkt uit een rondgang van RTV Utrecht.

CDA, VVD en PvdA, goed voor 7 zetels, stemmen naar verwachting voor herdeling en voor Utrecht. De SGP (3 zetels) is voor een fusie, maar stemt mogelijk voor Zuid-Holland. Van de VKG en ChristenUnie (5 zetels) is bekend dat ze Łberhaupt tegen de herindeling zijn.

De banden met de Alblasserwaard zijn nog nauw in Zederik. In Leerdam en Vianen is minder weerstand. De gemeenteraden stemmen vanavond naar verwachting voor een samenvoeging en voor Utrecht.

Als de drie gemeenten niet hetzelfde stemmen, gaat het verzoek tot herindeling naar zowel de provincie Utrecht als de provincie Zuid-Holland en moet er opnieuw worden onderhandeld. Als er wel overeenstemming is over Utrecht, gaat de fusie waarschijnlijk in per 1 januari 2018. Maar dit alles lijkt dus af te hangen van de SGP in Zederik.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -