RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Waterschap zuigt rottende sloot Zeist leeg na brand bij fruitbedrijf

ZEIST -

Een sloot bij de Tolakkerlaan in Zeist ruikt volgens omwonenden al een aantal dagen sterk naar rotting en alcohol. Dat komt door de brand die daar op 22 oktober woedde bij een fruitbedrijf. Daarbij is bluswater met heel veel fruitresten in de sloot geloosd, zegt hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Het schap laat de sloot donderdag leegzuigen.

De brandweer had veel bluswater nodig voor het bestrijden van de grote brand. Omdat de brand veel rook veroorzaakte konden medewerkers van het schap geen maatregelen nemen om het bluswater af te voeren. Zo stroomde de sloot vol met fruit, dat is gaan gisten en rotten.

Hoewel het bij de sloot stinkt, levert het gistende fruit geen gevaar op voor de gezondheid. Het gistingsproces is wel slecht voor het leven in de sloot. Daarom brengen tankwagens het water vol fruit naar de zuivering in Houten.

De sloot krijgt vers water uit de Kromme Rijn.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -