RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

NS-bestuurslid voor ethiek benoemd

UTRECHT - De NS krijgt er een nieuw directielid bij. Susi Zijderveld gaat zich vanaf februari 2016 bezig houden met het veranderen van de cultuur binnen het bedrijf. Ze wordt verantwoordelijk voor risicobeheer en toezicht op de regels voor goed bestuur.

Zijderveld is nu nog algemeen directeur van rijexameninstantie CBR. Ze is donderdag benoemd door minister Jeroen Dijsselbloem van FinanciŽn.

De juriste beschikt volgens een verklaring van de NS over de vereiste kwaliteiten en daadkracht "om de noodzakelijke veranderingen door te voeren die passen bij een maatschappelijke onderneming in het openbaar vervoer met een hoog en integer normbesef".


GEROMMEL

De positie is een gevolg van het gerommel van NS-dochters Abellio en QBuzz tijdens de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. Dat kostte de NS niet alleen de opdracht, maar ook moest topman Timo Huges [link' target='_NEW'>http://rtvu.nl/n/1334696/' target='_NEW'>opstappen.

De directie van de NS bestaat straks uit drie mensen. Naast Zijderveld zijn dat topman Roger van Boxtel en financieel directeur Engelhardt Robbe. De NS zegt dat de nieuwe bestuurder een vast jaarsalaris krijgt en dat ze vrijwillig afziet van een bonus.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht