Financiering 'grootste kerstboom ter wereld' IJsselstein weer rond

IJSSELSTEIN - De grote 'kerstboom' op de IJsselsteinse Gerbrandytoren gaat ook deze winter weer branden. Zaterdag 12 december wordt ie feestelijk ontstoken.
Ieder jaar is het de vraag of de organisatie voldoende geld heeft. Volgens Stichting Grootste Kerstboom was het ook dit keer "tot het laatst toe spannend", maar het is gelukt.
In totaal dragen donateurs ruim 30.000 euro bij. Volgens Roel de Vries, voorzitter van Stichting Grootste Kerstboom, hechten veel inwoners van Nieuwegein en IJsselstein waarde aan het mooie uitzicht dat de lichtjes opleveren. "Dus storten ze ieder jaar een bedragje om dat mogelijk te maken."
De kerstboom in de toren, beter bekend als zendmast Lopik, krijgt dit jaar een nieuw ophangsysteem en duurzame led-verlichting.

OPENING

Burgemeester Patrick van Domburg van IJsselstein ontsteekt de kerstboom volgende maand. Zanger Frans Duijts is ook present om de opening een feestelijk tintje te geven. Tot 6 januari blijft de verlichting aan.

GROOTSTE

Het predicaat 'grootste kerstboom ter wereld' dankt de mast aan een vermelding in het Guinness Book of Records. Het hoogste punt van de toren is 366,8 meter. Of IJsselstein echt de grootste ter wereld heeft is de vraag: het Italiaanse dorpje Gubbio heeft een boom van 650 meter hoog en 350 meter breed tegen een berg op gebouwd.

Roel de Vries van Stichting Grootste Kerstboom over zijn kerstboomlobby

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.