KNVB overlegt na aanslagen over interland tegen Duitsland

ZEIST - De KNVB overlegt met de Duitse voetbalbond DFB over de oefeninterland Duitsland - Nederland aanstaande dinsdag. De bond meldde zaterdag dat directeur Bert van Oostveen contact zal opnemen met zijn collega van de Duitse bond.
De spelers van Die Mannschaft zijn zaterdag met de schrik in hun lijf vanuit Parijs teruggevlogen naar Duitsland. Ze speelden vrijdagavond een oefenwedstrijd tegen Frankrijk in het Stade de France. Terreuraanslagen kostten op dat moment in de stad meer dan 120 mensen het leven.

VRIJAF

De spelers weten nog niet of ze dinsdag willen voetballen tegen Oranje. De Duitse bond heeft ze vrijaf gegeven en zal geen overhaaste beslissing nemen.
De KNVB liet in een persbericht weten diep geschokt te zijn door de terreuraanslagen in Parijs. "Deze tragedie is nauwelijks te bevatten. De bond spreekt zijn medeleven uit aan de nabestaanden van de slachtoffers en leeft mee met Frankrijk, waar de gevolgen van deze terreuraanval het hardst gevoeld worden."

ROUWBANDEN

Bij alle voetbalinterlands in de komende dagen dragen de spelers rouwbanden en zullen de wedstrijden voor aanvang één minuut stilte in acht nemen, kondigde de UEFA aan. Ook de Europese bond liet weten "diep geschokt en bedroefd te zijn door de tragische terreuracties in Parijs."
De voorzitter van de Franse voetbalbond uitte grote zorgen over de veiligheid op het komende EK, dat over zeven maanden begint in Frankrijk. "We hebben gezien dat terroristen ieder moment kunnen toeslaan, ondanks alle voorzorgsmaatregelen. Onze zorgen worden alleen maar groter", zei Noël Le Graët.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.