Eerste Nederlandse gewonde mag naar huis na aanslagen Parijs

UTRECHT - Een van de drie Nederlandse gewonden van de aanslagen in Parijs mag zondagavond naar huis. Het is niet duidelijk of het gaat om Utrechter Rik de Jonge, die bij de aanslag een kogel in zijn been kreeg en een schampschot aan zijn borst opliep. Bij de aanslagen in de Franse hoofdstad vielen tot nog toe 129 doden en raakten meer dan 300 mensen gewond, waaronder drie Nederlanders.
Van de drie Nederlandse slachtoffers raakten er twee zwaargewond, en één lichtgewond. De Nederlandse ambassadeur in Frankrijk heeft tegen de NOS gezegd dat het naar omstandigheden goed gaat met de zwaargewonden, die aanspreekbaar zijn. De slachtoffers zijn twee mannen en een vrouw.
De Utrechtse De Jonge was in het gezelschap van collega's uit het horecaleven in Utrecht toen hij werd neergeschoten. In het dagelijks leven is hij chef-kok van restaurant Madeleine aan 't Wed. Zijn collega Pim van Moorsel was niet in Parijs maar reageerde geschokt op het feit dat de kok gewond is geraakt: "We zijn ons hier rot geschrokken, maar we zijn blij dat hij in goede gezondheid verkeert. Zijn familie is gelukkig bij hem. We hopen dat hij zo snel mogelijk naar huis komt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.