RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Altrecht schrapt 150 banen

1/2
PROVINCIE UTRECHT -

Altrecht gaat 150 voltijdbanen schrappen, wat neerkomt op zo'n tweehonderd werknemers. De instelling voor geestelijke gezondheidszorg, die vestigingen in heel Utrecht heeft, moet bezuinigen.

Vooral beveiligers moeten vrezen voor hun baan. Zo verdwijnt bijvoorbeeld de eigen meldkamer op het terrein in Den Dolder.

Volgens bestuurder Richard Janssen hoeven medewerkers en patiŽnten daardoor niet te vrezen voor gevaarlijke situaties. "Veiligheid is een belangrijk thema voor Altrecht en dat willen we in stand houden. Een meldkamer kun je ook regionaal organiseren."

Voor het einde van het jaar moet duidelijk zijn welke medewerkers precies getroffen worden door de bezuiniging. Altrecht hoopt dat er geen gedwongen ontslagen hoeven te vallen. De instelling moest in het verleden al vaker bezuinigen.


RIJK

De bezuiniging is nodig omdat het Rijk minder geld heeft voor zorg. Mensen met lichte psychiatrische problemen moeten zich tot huisartsenpraktijken wenden en behandeld worden in hun eigen omgeving. Bedden verdwijnen bij Altrecht. Aparte terreinen voor psychiatrische patiŽnten, zoals in Den Dolder, lopen leeg. Dat leidt volgens Altrecht niet tot meer overlast van verwarde mensen op straat.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -