RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mannen Vleuten, Nieuwegein verhuurden wietkwekerijen

PROVINCIE UTRECHT -

Twee mannen uit Vleuten en uit Nieuwegein maakten deel uit van een landelijk netwerk van mensen die wietkwekerijen onderdak boden. De politie kwam de zogeheten facilitators op het spoor na invallen in hennepkwekerijen in Noord-Brabant, begin oktober.

De kwekerijen in Eindhoven, Valkenswaard, Nuenen, Helmond en Waalre waren zeer professioneel ingericht, zegt de politie. Ze bevonden zich onder meer achter wanden die alleen met magneten opzij te schuiven waren. De geheime kamers waren alleen te zien op bouwtekeningen.

Door het gebruik van computers waren de kwekerijen nagenoeg zelfvoorzienend. Met klimaatkasten werd de luchtkwaliteit geregeld en kacheltjes zorgden voor extra CO2. Telers hoefden daardoor zelden langs te komen op de kwekerij.


WOONWINKEL

De facilitators zorgden onder meer voor de huur of onderhuur van het pand. In enkele gevallen werden compleet ingerichte woonwinkels als dekmantel aangeboden.

De politie heeft op vijf locaties in Noord-Brabant ongeveer 4000 planten gevonden. Daarbij werden enkele telers opgepakt. Later kwam de politie de mensen op het spoor die kwekerijen mogelijk hebben gemaakt, onder wie de 55-jarige Vleutenaar en de 51-jarige man uit Nieuwegein.

In het netwerk van de regiogenoten zaten volgens de politie een 58-jarige vrouw uit Eindhoven, een 27-jarige man uit Gouda en een 68-jarige Nederweerter. Die zijn ook gearresteerd.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -