RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zaak-Sandra Garciá Geraldino begint later

1/3
UTRECHT -

Silvester L. uit Utrecht zal toch niet bij zaak-Sandra Garciá Geraldino zijn. Hij wordt ervan verdacht zijn ex-vrouw te hebben gedood. Hij wilde eerst niet komen, maar later wel.

De zogeheten pro formazitting in de Utrechtse rechtbank begon ook later later omdat een andere rechtszaak uitloopt. Ook is lang nagedacht over het verzoek van Silvester L. om bij de zitting aanwezig te zijn. Hij wilde dat eerst niet, maar donderdagochtend heeft hij zich bedacht.

Als L. alsnog mag komen, moet hij nog naar de rechtbank worden gereden. L. zit vast in Zwaag. Hij kan niet voor 17.00 uur in Utrecht zijn, is de verwachting.


PROTEST

Familieleden van Sandra Garciá Geraldino en hun sympathisanten hebben voor de rechtbank in Utrecht gedemonstreerd. Ze willen dat de kinderen van het stel naar de familie van Sandra Garciá Geraldino gaat.

Ook willen de demonstranten dat beter wordt geluisterd door autoriteiten als buitenlanders voor hulp aankloppen. "We willen niet langer dat dit soort dingen blijven gebeuren. Als wij het signaal afgeven dat we hulp nodig hebben, dan moet dat serieus worden genomen. De taal en andere culturele zaken mogen daarbij geen belemmering zijn," aldus een woordvoerder.

Nabestaanden willen naast gerechtigheid voor de dood van Sandra vooral duidelijkheid over de rol van Silvester L.

De zaak draait om de dood van Sandra Garciá Geraldino. Zij werd deze zomer na twee weken vermissing teruggevonden in de bosjes in de Utrechtse wijk Overvecht. L. wordt ervan verdacht haar te hebben omgebracht.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -