Boekhandel Broese mag blijven

UTRECHT - Boekhandel Broese heeft een rechtszaak tegen de gemeente Utrecht gewonnen over de opzegging van de huur. De winkel kan nu nog jaren blijven in het pand aan de Stadhuisbrug. De gemeente bestudeert het vonnis en de mogelijkheden voor een hoger beroep.
Het stadsbestuur wil dat de boekhandel eind volgend jaar vertrekt uit het pand, nu de bibliotheek die ook in het gebouw zit gaat verhuizen naar het voormalige postkantoor aan de Neude. Utrecht wil het pand aan de Stadhuisbrug verkopen om het te laten herontwikkelen en zegde daarom de huur op per 1 januari 2016.
De eigenaren van Broese Boekverkopers stelden echter dat een overeenkomst is gesloten waarin staat dat, als de bibliotheek per 1 januari 2015 geen andere plek zou hebben, het huurcontract met twee keer vijf jaar verlengd zou kunnen worden. De gemeente maakte eind juni bekend dat die naar het postkantoor op de Neude verhuist. Dat was maanden na de deadline en dus zou het huurcontract verlengd moeten worden, stelden de eigenaren. De rechter is het daarmee eens.
De gemeente zoekt naar aanleiding van de uitspraak contact met de eigenaren van Broese om met elkaar in gesprek te gaan. Utrecht zegt de boekhandel te waarderen "als een markante ondernemer in de binnenstad". De gemeente "vindt het van belang dat deze onderneming een goede plek in de stad behoudt".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.