Minuut stilte Parijs verstoord op scholen

UTRECHT - Op meerdere scholen in Nederland hebben leerlingen maandag de minuut stilte verstoord voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Ze riepen bijvoorbeeld 'Allahu akbar' of ze praatten door de herdenking heen.
De Stichting School en Veiligheid, een organisatie in Utrecht die scholen kan adviseren, zegt dat donderdag na een bericht van het Reformatorisch Dagblad.

AANTALLEN

De stichting kreeg meldingen van leraren. Precieze aantallen kan de stichting niet geven. Omdat leraren verstoringen niet hoeven door te geven, kan de organisatie ook geen conclusies trekken over heel Nederland.
Wel zegt de stichting dat de meldingen "niet alleen uit de Randstad en niet alleen van moslimscholen" kwamen.

WERELDBEELD

De stichting raadt leraren aan om met leerlingen in gesprek te gaan. "Probeer hun wereldbeeld te verbreden. Vraag ze welke bronnen ze hebben gebruikt. Vraag door over hun standpunten en laat zien dat er

ook andere standpunten zijn. Dan kun je ze kritischer maken'', zegt een woordvoerster.
Ze voegt er aan toe: "Weinig mensen hebben goed zicht op wat er om een leerling heen gebeurt. Wat er thuis gebeurt, in de geloofswereld, in de wijk, op sociale media, waar jongeren onderling over praten. Dat geldt niet alleen voor leraren, maar bijvoorbeeld ook voor ouders. Als je het gesprek aangaat, krijgt je zicht op de invloeden op leerlingen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.