RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verdachte Silvester L. ontkent moord op Sandra

1/2
UTRECHT -

Silvester L. ontkent dat hij Sandra García Geraldino heeft omgebracht. Dat zei zijn advocaat donderdag tijdens de pro formazitting in de Utrechtse rechtbank. Op 12 februari gaat de zaak verder. Dan wordt ook bepaald of L. van moord of doodslag wordt verdacht. Hij blijft tot die volgende zitting in de cel.

De 43-jarige Utrechter wordt ervan verdacht dat hij zijn ex-vrouw eind juli heeft doodgeslagen en haar lichaam heeft verstopt bij de bomen langs de Vecht nabij de Franciscusdreef in Utrecht. Het lichaam van de vrouw werd twee weken later gevonden. Ze had vier gebroken ribben, klaplongen en een geperforeerde lever.

De officier van justitie zei tegen de rechter dat hij wil dat L. in het Pieter Baan Centrum psychisch wordt onderzocht. De man zou zijn agressie niet onder controle hebben en hij was op basis van zijn psyche al eens afgekeurd. De advocaat vindt dat onzin en zegt dat er niets mis is met L.

De rechters kunnen geen besluit nemen over een verplichte opname in het Pieter Baan Centrum. De verdachte had daar zelf iets over mogen zeggen. Omdat hij er, volgens de advocaat, door een misverstand niet was, kan over de opname volgens de letter van de wet geen uitspraak volgen.


AFWEZIG

Het was lang onduidelijk of L. bij de zitting aanwezig zou zijn. Hij wilde eerst wel komen, toen weer niet, maar zei donderdagochtend dat hij toch wel bij de zitting wilde zijn. Door zijn twijfel kon hij niet op tijd van de gevangenis in Zwaag naar de Utrechtse rechtbank worden gereden.

Tijdens de zaak vroeg de advocaat om de zaak aan de houden. Volgens haar wil L. wel degelijk bij de zitting zijn. De officier van justitie is boos en wijst naar de familie van García Geraldino. "Eerst wel, dan niet. Hij heeft kans gehad", zei de officier.

"Omdat het mijnheer niet uitkwam toen hij vroeg werd gehaald, kunnen we niet alles over doen. Niet uit te leggen aan nabestaanden", aldus de officier.


KINDEREN

De rechter werd ook gevraagd naar een oordeel over de tweeling van L. en García Geraldino. De twee meisjes van vijf jaar oud zijn nu ondergebracht bij de ouders van L. De familie van García Geraldino wil ook graag de voogdij over de kinderen.

De tweeling van 5 jaar oud is voor een jaar onder toezicht gesteld van jeugdzorg. Een kinderrechter moet kijken naar het lot van de kinderen. Er wordt een curator aangesteld die hun belangen behartigt tijdens de strafzaak tegen L.


DEMONSTRATIE

Voor de rechtszaak werd door familie van Sandra García Geraldino en hun sympathisanten gedemonstreerd. Zij eisen dat de tweeling direct naar familie in Spanje wordt gebracht. De kinderen hebben een Spaans paspoort en zouden geen Nederlands spreken.

García Geraldino heeft ook een oudere dochter uit een eerdere relatie. Zij was bij de zitting. Ze was óp van de zenuwen en volgde de zaak achter glas.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -