RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amrâth Hotel in Maarsbergen dicht

MAARSBERGEN -

Het Amr‚th Hotel langs de A12 in Maarsbergen sluit na vijf jaar de deuren. Het hotel was al een tijd verliesgevend. Het pand met 91 kamers komt in de verkoop. De veertien vaste medewerkers krijgen waarschijnlijk werk in een ander filiaal van de hotelketen.

Er zijn meerdere redenen waarom het hotel niet aan de verwachtingen heeft voldaan, zegt directeur David Dreese. "Zo is de zakelijke markt voor meerdaagse trainingen ingestort". Verder komen er minder toeristen naar de Heuvelrug dan gedacht. Bovendien is de concurrentie de laatste jaren flink toegenomen, zegt hij.

Dreese heeft met het hoofdkantoor in Hilversum gezocht naar een bedrijf dat het hotel wil overnemen. Dat is niet gevonden. "Desondanks hebben we besloten dat het hotel gaat sluiten", zegt hij. Als datum is 31 december gekozen, maar afhankelijk van het aantal boekingen sluit het hotel eerder.

Het hotel werd geopend in 2010. De keten heeft geen andere vestigingen in de provincie Utrecht, al zijn er wel plannen voor een Amr‚th Hotel op het Jaarbeursplein in Utrecht.


MOTEL

Het Amr‚th Hotel is achter het vroegere Motel Maarsbergen gebouwd. Dat was vroeger van de familie Godin de Beaufort, die al eeuwen Landgoed Maarsbergen in bezit heeft. Eťn telg van de familie woont nog steeds op het landgoed.

Het landgoed en het landhuis liggen op een steenworp afstand van het hotel. Voormalig formule 1-coureur Carel Godin de Beaufort was het bekendste lid van de familie.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -