Eigenaar Neudeflat krijgt taart van voorstanders rooftopbar

© Facebookpagina rooftopbar in Neudeflat
UTRECHT - Op de zestiende verdieping van de Neudeflat is op feestelijke wijze het startsein gegeven voor de metamorfose van het gebouw.
De eigenaar van het voormalige kantoor voor Utrechtse gemeenteambtenaren, Syntrus Achmea Real Estate & Finance, kreeg vrijdagavond van Team Neudeflat een 'Facebooktaart' overhandigd met 1900 likes voor een bar op de hoogste verdieping (rooftopbar). Hij is vooralsnog niet overtuigd.
De initiatiefnemers hebben de hoop gevestigd op de gemeente. Volgens hen zei wethouder Paulus Jansen vrijdag dat Utrecht nog in gesprek is over de horeca op de benedenverdieping, al dan niet in combinatie met de top. De wethouder zei te hopen dat er "iets moois uitkomt voor de stad".
Ontwikkelaar De Nieuwe Norm gaat de Neudeflat, volgens velen een van de lelijkste gebouwen van de stad, komend jaar transformeren tot een woontoren. Er komen 88 tweekamerappartementen met balkon. De woningen zijn gemiddeld 52 vierkante meter groot. De verhuur begint komend voorjaar. Verwacht wordt dat de eerste bewoners over een jaar hun intrek kunnen nemen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.