RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Boosheid over plannen Goyergracht in Eemnes

1/4
EEMNES -

Trammelant langs de Goyergracht in Eemnes, Blaricum en Laren. Bewoners langs de gemeentegrens klagen over de rommelige groenstook en over de manier waarop de gemeente hen hierover informeert.

De gemeente Eemnes heeft een plan gemaakt om orde te scheppen in de chaos. Hierover is de gemeente in gesprek met de 160 grondeigenaren in het gebied. Wethouder Herman Zoetman wil met de eigenaren afspreken dat zij meer vrijheid krijgen om zich te kunnen ontwikkelen. Daartegenover staat dat bouwprojecten aan strengere kwaliteitseisen moeten voldoen en moet rommel op het erf uit het zicht blijven.


GESCHIEDENIS

Bij de aanleg van de A27 werd een stuk grond gescheiden van de rest van de gemeente Eemnes. Boerenbedrijven hadden geen belang bij deze smalle strook. De grond werd opgedeeld en in kleine kaveltjes verkocht aan hobbyboeren. Door de jaren heen bouwden zij beetje bij beetje aan hun boerderij, met een rommelig aangezicht tot gevolg.

Met deze strengere regels wil de wethouder de inwoners van Laren en Blaricum tegemoet komen. "Het is onze achtertuin, maar ik snap dat Laren en Blaricum het als hun voortuin zien", legt Zoetman uit. Mensen die langs de gemeentegrens wonen, kijken namelijk uit op het stuk grond. Zij balen dat de gemeente Eemnes hen niet eerder en beter heeft geÔnformeerd. De buurt vreest dat de belangen van de grondeigenaren in Eemnes voorop staan.


MEER BETREKKEN

De gemeente Eemnes belooft om vanaf nu ook de inwoners van Laren en Blaricum bij het plan te betrekken. Zij hebben volgens wethouder Zoetman nog voldoende tijd om hun mening te geven, voordat de raad over de plannen beslist. Maandag is er weer overleg over de toekomst van de Goyergracht.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -