RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Gevaarlijke spoorkruising Bilthoven afgesloten

1/2
BILTHOVEN - In Bilthoven is het werk aan de spoortunnel bij de Leijenseweg begonnen. Door de onderdoorgang moet het verkeer daar veiliger worden en het scheelt ook veel vertraging voor automobilisten die nu nog voor de overweg moeten wachten.

De Bilt pakte eerder al andere onveilige spoorkruisingen aan. Bij de Leijenseweg gebeurden relatief vaak ongelukken en ging het in veel andere gevallen maar net goed. Over de bouw van het spoorviaduct en de gevolgen ervan zijn omwonenden in september bijgepraat door de gemeente.

Tijdens de bouw van de tunnel is de wijk De Leijen slecht te bereiken. De Leijenseweg zelf wordt afgesloten en de spoorwegovergang gaat voorgoed dicht. Voor het verkeer is voorlopig een omleiding ingesteld. Die is in het voorjaar twee weken lang getest.

Buiten De Bilt en Bilthoven wordt automobilisten al gevraagd om niet door de gemeente te rijden. In de directe omgeving van de bouwplaats worden basisscholen ontzien door op de Jan Steenlaan eenrichtingverkeer voor auto's in te stellen. Daardoor krijgen de ruim drieduizend fietsers die daar in de spits rijden meer ruimte.

Bij station Bilthoven, even verderop, hebben treinreizigers de mogelijkheid gekregen om zonder de straat naast het station over te steken op het juiste perron te komen. De weg daar krijgt door de omleiding namelijk meer verkeer te verwerken.

Het werk gaat ongeveer anderhalf jaar duren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht