RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

CDA Woerden verwacht overlast van zwanen

WOERDEN -

Het landelijk verbod op zwanendriften gaat in Woerden problemen opleveren. Dat zegt de lokale CDA-afdeling. Volgens de partij neemt de knobbelzwanenpopulatie in hoog tempo toe nu ze niet meer gevangen worden.

De zwanen kunnen gevaar opleveren voor voorbijgangers. De vogels zijn agressief als ze aan het broeden zijn of jongen hebben. Ook eten ze sloten leeg en dat gaat zo snel dat het volgens de gemeenteraadsfractie van het CDA schade toebrengt aan de natuur. Het CDA wil van het college weten of Woerden maatregelen moet nemen om de overlast van zwanen te beteugelen.


ZWANENDRIFTERS

Recent stond een groep zwanendrifters voor de rechter in Utrecht. De verdachten zouden hun administratie niet op orde hebben, de dieren mishandelen en zwanen vangen die met rust gelaten moeten worden. De drifters vingen de zwanen voor het dons en voor export naar Azië en het Midden-Oosten. Daar zijn de vogels geliefd als siervogel.

In de zaak tegen de zwanendrifters uit onder andere Nieuwerbrug doet de rechter binnenkort uitspraak. Vanaf volgend jaar is het vangen van zwanen wettelijk verboden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -