RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Boekhouder Pyxis eist boekhouding terug

ZEIST -

De boekhouder van de voormalige zorginstelling Pyxis in Zeist wil zijn administratie terug. Eerder moest hij die afstaan aan zijn ex-partner Christina Froon, de directeur van Pyxis.

Boekhouder Harold J. stond maandag voor de rechter, hij wordt ervan verdacht geld van cliŽnten van Pyxis te hebben gestolen. Om zijn onschuld te bewijzen wil hij weer kunnen beschikken over de stukken uit zijn boekhouding. De rechter wees dat verzoek af.

Volgens het Openbaar Ministerie is de oud-boekhouder al acht keer verhoord door de recherche en heeft hij alle gelegenheid gehad om stukken te overleggen, die hij wel in zijn bezit heeft. Van die mogelijkheid heeft hij nooit gebruik gemaakt.


SLUITING

Pyxis verzorgde cliŽnten met veelal psychische stoornissen. De inspectie sloot de instelling, nadat er allerlei misstanden aan het licht kwamen. Zo woonden er verslaafden en een man met ernstige psychische problemen onder erbarmelijke omstandigheden in een benzinestation aan de Antonlaan in Zeist. Een van die cliŽnten overleed.

De rechter bepaalde later dat de Inspectie Pyxis ten onrechte heeft gesloten. Diverse oud-cliŽnten van Pyxis moeten tienduizenden euro's terugbetalen aan het Zorgkantoor. Het Zorgkantoor zegt dat ze ten onrechte Persoonsgebonden Budget (PGB's) hebben gekregen.


TERUGBETALEN

De cliŽnten leven veelal van een uitkering en kunnen dergelijke bedragen niet terugbetalen. Zij menen dat ze slachtoffer zijn van PGB-fraude door het duo Christiana Froon en Harold J.

De zitting vandaag tegen Harold J. was slechts een regiezitting. De inhoudelijke behandeling volgt eind mei volgend jaar.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -