RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht waarschuwt brandstichters Oud en Nieuw

UTRECHT - Jongeren die tijdens de vorige jaarwisseling in Utrecht auto's in brand hebben gestoken, krijgen een waarschuwingsbrief van burgemeester Jan van Zanen. Ook jongeren die bij de politie negatief bekend staan kunnen op zo'n brief rekenen. Als het om minderjarigen gaat, moeten de ouders de brief in ontvangst nemen.

Dat is een van de maatregelen die het Utrechtse stadsbestuur dinsdag aankondigt om te voorkomen dat er opnieuw veel auto's in vlammen opgaan met Oud en Nieuw.

Afgelopen jaar waren er tientallen autobranden. Uit onderzoek bleek dat de daders merendeels tussen de twaalf en zestien jaar zijn, dat zij expres stille plekken in enkele wijken zoeken en dat ze er speciaal brandbaar materiaal voor kopen.


SOCIAL MEDIA

De Utrechtse politie gaat tijdens Oud en Nieuw voor het eerst een 'live socialmediamonitor' gebruiken. Agenten treden op zodra er (beelden van) autobranden opduiken. De gemeente adviseert bewoners om zich te verenigen in een WhatsApp-groep, om elkaar op de hoogte te houden.

Vierduizend winkeliers in Utrecht krijgen ook een brief, waarin de gemeente hen vraagt om de politie te bellen als iemand op een verdachte manier brandstof koopt. Bewoners van eerder getroffen wijken mogen hun auto in parkeergarages zetten.

Voorafgaand aan de jaarwisseling wil de stad met schouwen in de wijk, de inzet van jongerenwerk en vuurwerklessen de schade proberen te beperken

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -