RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

300 platen Stadskantoor krijgen extra borging

UTRECHT -

De gemeente Utrecht laat plafondplaten van het Stadkantoor extra goed vastzetten. Maandag werd duidelijk dat er een was losgekomen, vermoedelijk door de storm van afgelopen weekend. De sluitplaat lag op het dak van het station.

De gemeente heeft ook de voetgangerszone bij het Utrechtse Stadskantoor uit voorzorg veiliggesteld. Er is een omleiding voor bezoekers en er zijn hekken geplaatst met een overkapping.


EXTRA BORGING

De losgekomen plaat wordt zo snel mogelijk teruggeplaatst. Uit voorzorg krijgen alle sluitplaten (de laatste plaat langs de rand) extra borging. Het gaat om circa 300 platen.

Het aanbrengen van de extra bevestiging gaat naar verwachting n twee weken duren. Het afgezette gebied wordt - zodra er werkzaamheden gereed zijn - al gedeeltelijk vrijgegeven.


ONDERZOEK

Parallel aan de werkzaamheden wordt nader onderzoek gedaan. Zo worden de windtunnel-berekeningen nagekeken door de constructeur en wordt technisch onderzoek naar de buigzaamheid van de plaat uitgevoerd.

Ook wordt bekeken of de huidige bevestiging conform de bouwtekeningen is uitgevoerd en wat de reden kan zijn dat de plaat is losgekomen.

Het Stadskantoor is het onderkomen van de gemeente Utrecht. Het prestigieuze pand heeft 213,7 miljoen euro gekost en werd vorig jaar opgeleverd.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -