RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse jeugddarter bij burgemeester op bezoek

1/4
UTRECHT - De 15-jarige Justin van Tergouw uit Utrecht is woensdag bij burgemeester Jan van Zanen op bezoek geweest vanwege de WK-titel darts bij de jeugd die hij vorige maand veroverde.

Justin won de jeugdfinale met 6-2 van Duitsland, reden voor de burgemeester om hem uit te nodigen. "Dat hebben we met Dafne Schippers gedaan, dat doen we soms met FC Utrecht, met kleine en grote sporten en dus ook voor darts."


VADER

In eerste instantie hield Justin niet van darten. Zijn vader was een fanatieke pijltjesgooier, totdat hij plotseling overleed. Dat was voor de Utrechter reden om toch te gaan darten. "Ik zat op voetbal en toen wilde ik graag competitie gooien omdat hij overleden was en toen wilde ik ook gaan darten", vertelt Justin.

Burgemeester Van Zanen noemt het een knappe prestatie die zijn jonge stadsgenoot heeft neergezet. "De dartsport vergt nogal wat, hij moet elke dag een uur trainen, vaak in de weekenden toernooien, dus het is een topprestatie. Dat je daar aandacht aan geeft vind ik heel normaal."

Justin heeft alweer een nieuw doel gesteld: het wereldkampioenschap bij de heren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -