Justitie wil 15,4 miljoen van verdachten coffeeshop Shabab

UTRECHT - Het Openbaar Ministerie eist 15,4 miljoen euro van de zes verdachten in de zaak rond coffeeshop Shabab aan de Vleutenseweg in Utrecht.
De groep is al veroordeeld voor illegale handel, de rechtszaak van vandaag ging over het terugvorderen van de criminele winst. De hoogste eis ligt bij de eigenaar van Shabab. Justitie wil 11,5 miljoen euro van hem hebben.

VERDUISTERING

Van vijf broers die bij de coffeeshop werkten, onder meer als bedrijfsleider, eist het OM tussen de acht en negen ton per persoon. Dat bedrag is verduisterd door verkopen niet aan te slaan. Volgens het OM werd 60 procent van verkopen niet geregistreerd.
Daarnaast bestaat de vordering ook uit salaris dat de broers ontvingen tijdens hun werk bij Shabab. Omdat de coffeeshop zich niet aan de regels hield, ziet het OM het ontvangen salaris als crimineel verdiend geld.
Het geld staat volgens het OM deels op buitenlandse rekeningen. Ook zouden er dure auto's en grond in Marokko van zijn gekocht.
Bij invallen in de coffeeshop aan de Vleutenseweg en bij diverse andere panden in Utrecht en Breda vond de politie in november 2012 tweehonderd kilo softdrugs en meer dan 600.000 euro aan contant geld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.