RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

7,8 miljoen euro subsidie voor TivoliVredenburg

UTRECHT -

Het Utrechtse stadsbestuur wil muziekcentrum TivoliVredenburg volgend jaar ruim 7,8 miljoen subsidie geven.

Het noodlijdende muziekpaleis had om 9,6 miljoen euro gevraagd. De gemeente gaat volgend jaar kijken of er nog geld bij moet en wil de prikkel om te ondernemen niet meteen wegnemen.

De Rekenkamer waarschuwde begin deze maand dat het gloednieuwe muziekcentrum is uitgelopen op een financiŽle flop en dat exploitatie onmogelijk is als er niks verandert. Utrecht zou daarbij grote risico's lopen.

Een inmiddels ingestelde commissie moet in mei 2016 met een advies komen over hoe het muziekcentrum wel rendabel kan draaien. TivoliVredenburg verwacht meer inkomsten uit horeca en zaalverhuur en van sponsors. De VVD stelt voor om het hele complex aan een particuliere partij te verkopen.

Het muziekpaleis heeft voor volgend jaar al 870 producties geboekt die 715.000 bezoekers zouden moeten trekken. TivoliVredenburg is wel populair, maar het aantal betalende bezoekers is veel te klein voor het enorme gebouw met de zeer hoge vaste lasten.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -