RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Programmeur Johan Gijsen weg bij TivoliVredenburg

UTRECHT -

Programmeur en festivalsamensteller Johan Gijsen vertrekt bij TivoliVredenburg. Hij zegt dat programmeren bij het Utrechtse muziekcentrum niet meer te combineren is met zijn functie als directeur van het festival Le Guess Who?

"Het doorontwikkelen van succesvolle festivals zoals Le Guess Who? verdient de volle aandacht, daar ligt mijn passie", zegt Gijsen. "Dit bleek voor mij niet meer te combineren met mijn activiteiten bij TivoliVredenburg. Daarom is het goed om nu mijn vleugels verder uit te kunnen slaan."

Gijsen zegt tegen RTV Utrecht dat zijn vertrek niets te maken heeft met de problemen bij TivoliVredenburg. Het muziekcentrum lijdt verlies en heeft miljoenen euro's subsidie nodig om het hoofd boven water te houden.


SUCCESSEN

Gijsen werd begin 2000 aangetrokken als programmeur bij Tivoli. "Sindsdien is hij van groot belang geweest bij onder meer de artistieke ontwikkeling, groei en successen van Tivoli en het huidige TivoliVredenburg", laat het muziekcentrum weten.

Marketingmanager Margriet van Kraats van TivoliVredenburg roemt Gijsen voor zijn marketingvisie en internationale netwerk. "Daarmee heeft hij Tivoli, TivoliVredenburg en Le Guess Who? op het huidige, zeer hoge, niveau gebracht."

De programmeur was niet alleen bedenker van festival Le Guess Who? maar ook nauw betrokken bij festivals als Into The Great Wide Open en Tournee de la Musique tijdens de Grand Dťpart van de Tour de France eerder dit jaar.

Het is niet bekend wie Gijsen opvolgt.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -