Cel en tbs voor man die flat Mexicodreef wilde opblazen

UTRECHT - De man die afgelopen mei dreigde zijn flatwoning op de Mexicodreef in Utrecht op te blazen, is veroordeeld tot negen maanden celstraf en tbs met voorwaarden.
De 27-jarige man moet twee jaar van drugs en alcohol afblijven, een klinische behandeling volgen en deelnemen aan een resocialisatietraject. Houdt hij zich niet aan de voorwaarden, dan wordt het tbs met dwangverpleging.
Hij had op 4 mei een woede-aanval en dreigde met een wapen. Daarop viel het arrestatieteam zijn woning binnen. De agenten vonden behalve een vuurwapen ook tennisballen gevuld met kruit. De man werd ingerekend en zit sindsdien in voorarrest.
De politie kwam de verwarde man op het spoor na een tip van zorginstelling Altrecht. Daar was de man al onder behandeling. Deskundigen zeggen dat er een bovengemiddelde kans is dat de man in herhaling valt en daarom moet hij zich onder behandeling blijven stellen, vindt de rechter.
De advocaat van de verwarde man vindt dat zijn cliënt genoeg is gestraft omdat hij al zes maanden in voorarrest zit. Wel is hij blij dat de man in een hulptraject terechtkomt.
In april was er ook een incident met een verwarde man in Overvecht. Toen dreigde een man aan de Nigerdreef zijn flat op te blazen. De flat werd ontruimd en een arrestatieteam overmeesterde de man.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.