RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Raadsvragen over surseance zorginstelling TSN

1/2
UTRECHT -

De SP in gemeentes Utrecht en amersfoort maken zich grote zorgen over de thuiszorg nu zorginstelling TSN uitstel van betaling heeft aangevraagd. In hele provincie kunnen daardoor 2000 cliŽnten in de kou komen te staan. De partij heeft in meerdere gemeenten raadsvragen gesteld aan het college van B en W.

Vrijdagochtend werd bekend dat TSN op de rand van de afgrond staat en dat er in heel Nederland 12.000 banen op de tocht staan. In de provincie zou het gaan om zeker 700 medewerkers die mogelijk ontslag krijgen.

De SP wil daarom van de stadsbestuurders weten of andere thuiszorgaanbieders in staat zijn om zo nodig de taken en het personeel van TSN over te nemen, mocht het tot een faillissement van TSN komen. Vakbond CNV Zorg & Welzijn denkt dat het goed mogelijk is om de thuiszorgers elders aan het werk te krijgen.


DIENSTVERLENING

Algemeen directeur Zion Jongstra van TSN zei dat hulp bij de huishouding gewoon doorgaat, maar daar heeft de SP geen vertrouwen in. Ook is het onzeker dat andere bedrijven de dienstverlening kunnen opvangen. "De directie van TSN stelde in een persconferentie dat meer thuiszorgbedrijven in grote problemen zitten" schrijft de fractie aan het college.

Directeur Jongstra legt de oorzaak van de problemen bij de gemeenten. "Eerst vragen ze of een uurtje zorg goedkoper kan. Daarna of het in minder uurtjes kan. Dat is de meest schadelijke vorm van bezuinigen en dat houden wij niet meer vol."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -