RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Extra leraren Taalschool voor grote toeloop asielkinderen

UTRECHT -

Taalschool Het Mozaïek in Utrecht kreeg de afgelopen week meer dan 50 nieuwe asielkinderen aangemeld. Niet eerder kwamen er zoveel leerlingen tegelijk, maar de school is vastbesloten om de nieuwkomers al woensdag in de schoolbanken te krijgen. Daarom heeft de school in Ondiep extra leraren en interne begeleiders gerekruteerd voor de inschrijvingen.

Schooldirecteur Karlijn de Jonge zegt tegen RTV Utrecht dat de kinderen, in de leeftijd van 4 tot 12 jaar oud, eerst een uitgebreid intakegesprek moeten krijgen. Met meer dan 50 nieuwkomers is dat een flinke klus voor Het Mozaïek want ieder gesprek kost ruim een uur.

De Jonge heeft de hulp ingeroepen van collega's van gewone basisscholen in Utrecht en daardoor heeft ze een team van tien mensen die maandag en dinsdag met de kinderen en hun ouders zal praten. Zo wil de taalschool weten welk onderwijs ze eerder kregen en op welk niveau de kinderen zitten. Ook moet worden bekeken of de kinderen mogelijk een oorlogstrauma hebben opgelopen.

Met het reguliere personeel zou het voor zo'n grote groep een maand kosten voordat alle kinderen op gesprek zijn geweest, maar dat duurt de school te lang.De school zegt dat het ook met de extra hulpkrachten snel en efficiënt werken wordt, maar geeft de garantie dat alle kinderen de volledige aandacht krijgen.

De meeste kinderen op de taalschool stromen binnen anderhalf jaar door naar het reguliere onderwijs.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -