RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Spookrijder A1 minutenlang gefilmd

1/2
EEMBRUGGE/AMERSFOORT -

Weggebruikers hebben vannacht geprobeerd om een 27-jarige spookrijder uit Ede tot stoppen te dwingen op de A1. Met lichtsignalen en flink een aantal keer toeteren lukte dat niet.

Een van de weggebruikers heeft de lange spookrit zelfs gefilmd toen hij er een tijdje naast reed aan de andere kant van de weg. "Hij rijdt gewoon tegen het verkeer in. Hij rijdt gewoon 120 kilometer per uur. Of ik nou toeter of niet, hij reageert helemaal niet. Dit moet gewoon hartstikke misgaan zodadelijk", aldus Jordi Deckert tijdens de achtervolging.

De spookrijder heeft in totaal 20 kilometer afgelegd op de A1 tussen Amsterdam en Amersfoort. De politie wist hem vlakbij de afrit Eembrugge aan de kant te zetten.

"Bij zijn aanhouding bleek de man onder invloed van alcohol. Na een blaastest bleek dat hij bijna drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol op had", aldus Leonie Bosselaar van de politie.

De spookrit begon volgens de VID op de A1 bij knooppunt Muiderberg. Ongelukken bleven uit, maar tegenliggers werd de stuipen op het lijf gejaagd.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -