OM: Meer onderzoek naar moeder van dode baby's

AMERSFOORT - Justitie wil meer onderzoek naar een moeder uit Amersfoort die geprobeerd zou hebben twee van haar kinderen te doden. Dat zei het OM vandaag in hoger beroep.
"Het OM vraagt zich af of het niet zo zou moeten zijn dat er een rapportage wordt opgemaakt over deze verdachte door een psychiater en psycholoog. Dat zou kunnen resulteren in een tbs-maatregel", aldus een woordvoerder van het OM.
Als het Hof geen psychatrisch onderzoek wil, dan wil justitie dat de vrouw alsnog wordt veroordeeld. "In dat geval eist de advocaat-generaal een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 2 jaar voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar."

KINDEREN

De vrouw meldde zich begin 2014 bij de politie. Ze vertelde dat ze in 2002 en in 2004 haar overleden kinderen in plastic had gewikkeld en in een beautycase en in een koektrommel had verstopt. Ze was op dat moment verslaafd aan alcohol en cocaïne.
Vorig jaar eiste het Openbaar Ministerie twintig maanden cel met dwangverpleging. Omdat de rechter niet met zekerheid kon zeggen of de kinderen bij de bevalling in leven waren, ging ze vrijuit. Maar volgens het OM neemt dat niet weg dat er sprake kan zijn van een poging tot doodslag op deze kinderen.

OM: Meer onderzoek naar moeder van dode baby's

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.