Doodgeschoten man was moordenaar Oog in Al

AMSTERDAM - De man die zaterdag is doodgeschoten in Amsterdam Nieuw-West is Cartney Kronstadt. Hij werd in 2010 veroordeeld voor een drugsmoord in 2008 in het Utrechtse Oog in Al. Dat meldt het Parool.
Kronstadt raakte zaterdag dodelijk gewond bij een ruzie die uitdraaide op een schietpartij in het huis van de Amsterdamse oud-cafébaas Peter L. - die zelf gewond raakte. Kronstadt werd vlakbij de woning van L. gevonden door leden van een arrestatieteam. Hoewel nog werd gepoogd hem te reanimeren, overleed hij ter plekke.
Kronstadt was bepaald geen onbekende in het criminele circuit. Hij werd in 2010 door de Utrechtse rechtbank tot 16 jaar cel veroordeeld voor een aantal gewelddadige delicten, waaronder het medeplegen van een moord op de Dickenslaan in Utrecht. Samen met mededader Leonard S. schoot hij daar op 13 januari 2008 een 30-jarige man neer. De twee daders wilden niet betalen voor de drugs die ze bij hun slachtoffer kochten. De officier van justitie sprak destijds van 'een executie'.
In afwachting van Hoger Beroep was Kronstadt tijdelijk op vrije voeten. Kronstadt was zwakbegaafd en bracht zijn jeugd in internaten door. Voor zijn achttiende levensjaar werd hij al meerdere keren veroordeeld tot maandenlange jeugddetentie voor diefstallen met geweld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.