RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

ProRail zet eigen prestaties online

UTRECHT - Iedereen die wil weten hoeveel treinen er op tijd reden en welke storingen er op het spoor waren, kan dat vanaf vandaag inzien. De Utrechtse spoorbeheerder ProRail heeft een zogenoemd prestatiedashboard gelanceerd om meer transparant te zijn over de eigen prestaties.

De informatie is te vinden op de website van ProRail. Het dashboard toont de meest recente cijfers van ProRail over de dagelijkse prestaties op het spoor. Ook is te zien wat de afgelopen maanden op het spoor allemaal gebeurd is.

De scores worden na afloop van elke dag bijgewerkt, aldus ProRail. De cijfers die op de website zijn dus altijd van de dag ervoor. "Voor onze partners, zoals het ministerie van Infrastructuur en Milieu, provincies, gemeenten, reizigersorganisaties, vervoerders en reizigers kan dit waardevolle informatie zijn", aldus de spoorbeheerder.


ONDER VUUR

ProRail ligt al enige tijd onder vuur van de Tweede Kamer wegens slechte prestaties en het ontbreken van regie over het spoor. Eind oktober trad staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu af na harde conclusies in het rapport over het drama met de flitstrein Fyra.

Haar opvolgster Sharon Dijksma zei vorige week dat het financieel beheer bij ProRail anders zal moeten. Er gaat te weinig geld naar spoorvervanging en te veel naar grote projecten, zoals stations, zo gaf ze aan.

Dinsdag kwam naar buiten dat bij een bouwproject van ProRail zich misstanden hebben voorgedaan. Het gaat om de spoorverdubbeling tussen Vleuten en het Amsterdam-Rijnkanaal. Dijksma noemt deze gang van zaken in een brief aan de Kamer "zorgwekkend en ongewenst voor een organisatie die werkt met publieke middelen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht