RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Gemeente Utrecht in val gelokt met eigen alcoholbeleid

UTRECHT - De Utrechtse partij Student & Starter heeft raadsvragen gesteld over de naleving van het alcoholbeleid in de stad Utrecht. Aanleiding is een filmpje op website GeenStijl waarin tieners zonder problemen alcohol krijgen na afloop van een bijeenkomst van de gemeente over het eigen horecabeleid.

De tieners droegen in opdracht van GeenStijl geheime camera's en legden de fout vast. Aan geen van hen werd een identiteitsbewijs gevraagd en alle drie kregen ze alcohol mee. Raadslid Steven Menke vindt het frappant dat dit uitgerekend bij deze borrel gebeurt.

Student & Starter vindt dat het beleid lastig te handhaven is en wil van het college weten of zij daar ook zo over denken. Menke noemt de inzet van loktieners voor de handhaving van het alcoholbeleid een vorm van uitlokking. De partij wil daarom snel van deze vorm van controle af.

Vorig jaar kreeg de gemeente Utrecht veel kritiek omdat het tieners inzette om zo te checken of Utrechtse horeca zich aan de regels houden rondom de verkoop van alcohol. De Utrechtse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland noemde de controle onbegrijpelijk.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht