"Huisjesmelker Van Hooijdonk pest studenten weg"

UTRECHT - Huurders van huisjesmelker Marcel van Hooijdonk trekken opnieuw aan de bel. De omstreden huisbaas zou studenten die kamers van hem huren het leven zuur maken.
Volgens de studenten doet Van Hooijdonk dat om ze weg te pesten. "Hij zegt: ik wil geen studenten meer in dit complex. Ik denk dat dat is omdat we te duur voor hem zijn. Hij wil dat wij de volle pot betalen", zegt een van de studenten die op de Zamenhofdreef in Utrecht woont.

ONGURE TYPES

Veel studenten hebben inmiddels hun spullen gepakt. Voor hen in de plaats worden er allerlei ongure types in het gebouw gehuisvest. "Zo is hier iemand geplaatst met een psychische stoornis. Hij gedraagt zich extreem wild en gevaarlijk en hij zegt dat hij mensen wil neerschieten en dat hij ze gaat neersteken", aldus de student.
Door te dreigen met een rechtszaak, hebben de studenten het inmiddels voor elkaar gekregen dat Van Hooijdonk de huurprijs heeft verlaagd, maar de intimidaties houden volgens de huurders niet op.

INCIDENTEN

De huisjesmelker kwam in het verleden regelmatig in het nieuws vanwege
. Afgelopen zomer nog moest Van Hooijdonk stoppen met de verbouwing van een pand aan de
. De vergunning om te mogen verbouwen zou niet in orde zijn.

REACTIE

In een reactie ontkent Van Hooijdonk de aantijgingen aan zijn adres. "Ik heb nog nooit een huurder daar bedreigd of geïntimideerd of ook maar één vervelend woord met een huurder gewisseld." De huisjesmelker noemt zichzelf een goede huisbaas die zijn afspraken nakomt.
Het Huurteam Utrecht houdt de omstreden verhuurder Van Hooijdonk goed in de gaten, maar zegt op dit moment niets te kunnen doen.

Student: "Van Hooijdonk is een lafaard"
"Huisjesmelker Van Hooijdonk pest studenten weg"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.