RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Justitie beloont gouden tip over brandstichtingen Doorn, Driebergen en Wijk

WIJK BIJ DUURSTEDE/DOORN - Het Openbaar Ministerie looft in totaal 10.000 euro tipgeld uit om een lange reeks brandstichtingen in de regio op te lossen. Het gaat om container- en klikobranden in Doorn en Driebergen en een serie autobranden in Wijk bij Duurstede. In beide zaken is 5.000 euro uitgeloofd.

Justitie komt met de beloningen vanwege het grote aantal branden, de impact hiervan op de buurtbewoners en de forse inzet van de politie en brandweer om deze branden te onderzoeken en te bestrijden.

Er zijn de afgelopen vier maanden in totaal veertien brandstichtingen geweest in Doorn en dertien in Driebergen. De branden vonden verspreid plaats, maar ook een aantal keren op dezelfde plekken zoals op de Hydeparklaan in Driebergen en de Dorpsstraat in Doorn.

Vanaf juli zijn in totaal negen auto's in brand gestoken in Wijk bij Duurstede. De meeste van deze autobranden vonden plaats in de wijk De Heul. Ook in 2014 vonden er in Wijk bij Duurstede soortgelijke brandstichtingen plaats.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Nieuwsoverzicht