RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht gaat huurders Van Hooijdonk helpen

1/2
UTRECHT -

De gemeente Utrecht gaat studenten helpen die een kamer huren bij de beruchte huisjesmelker Marcel van Hooijdonk. Dat heeft wethouder Paulus Jansen (SP) donderdag aan de gemeenteraad laten weten. De gemeente gaat experts op het gebied van strafrecht en de woningwet in contact brengen met de studenten.

Naar aanleiding van berichtgeving van RTV Utrecht hebben meerdere politieke partijen donderdagochtend de wethouder vragen gesteld over verhuurder Van Hooijdonk. Volgens het CDA is het oorlog. "Wat mij betreft gaan we het hem zo zuur maken dat hij z'n activiteiten staakt in Utrecht. Wij willen hem hier niet meer hebben".


MAATREGELEN

Er zijn harde maatregelen nodig volgens de PvdA. "Het is een malafide verhuurder. Desnoods trekken we z'n vergunningen in".

Wethouder Jansen gaat nu een avond beleggen om de gedupeerde studenten in contact te brengen met de experts. In eerste instantie vond Jansen het probleem niet urgent genoeg, maar na doorvragen van de gemeenteraad komt hij nu toch in actie.


VAN HOOIJDONK

Marcel van Hooijdonk zei woensdag tegen RTV Utrecht dat hij zich de beschuldigingen van bedreiging en intimidatie niet aantrekt. "Ik heb nog nooit een huurder daar bedreigd of ge´ntimideerd".

Wanneer de avond gehouden wordt is nog niet bekend. Ook het huurteam van de gemeente Utrecht zou de huurders op hun rechten moeten wijzen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -