RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Op zijspoor gezette wethouder Eemnes komt gewoon de markt openen

1/3
EEMNES -

Een nogal ongemakkelijk moment vanmorgen in Eemnes. VVD-wethouder Herman Zoetman, in wie de coalitiepartners deze week nog het vertrouwen opzegden, kwam geheel onverwacht de nieuwe markt bij de Minnehof openen. CDA-wethouder Jan den Dunnen zou dat eigenlijk zou doen. Hij stond zelfs al klaar met een schaar en microfoon.

Den Dunnen gaf de schaar toch maar door aan zijn collega en liet hem het woord doen. Zoetman hield vervolgens een korte toespraak over de verplaatsing van de markt. Ook roemde hij de Eemnesser marktmeester die binnenkort met pensioen gaat. Met het doorknippen van een lint was de veelbesproken verplaatsing een feit.

Collegepartijen CDA en D66 in Eemnes zegden maandag het vertrouwen op in Zoetman. Volgens de partijen zijn er op vele dossiers verschillen van inzicht en communiceert hij niet goed met de burgers. CDA en D66 lieten weten dat er aan een nieuwe portefeuilleverdeling wordt gewerkt zonder Zoetman.

Ondanks alle commotie is Zoetman nog gewoon wethouder. In principe kan alleen de gemeenteraad hem dwingen om zijn ontslag in te dienen. De wethouder liet maandag al doorschermeren dat hij hiermee geen haast had. Theoretisch is het mogelijk dat maandag tijdens de raadsvergadering een meerderheid van de raad voor het aanblijven van Zoetman stemt.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -