RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Start actie om Christian Gandu hier te houden"

1/3
UTRECHT - Het bestuur van Magreb '90 moet een actie starten om ervoor te zorgen dat voetballer Christian Gandu niet wordt uitgezet naar Congo. Dat zegt Farid Azarkan, voorzitter van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN). Azarkan en Gandu waren donderdag te gast in Uvandaag om te praten over de naderende uitzetting.

Gandu vertelde in Uvandaag over hoe hij zich voelt: "Klote. Ik heb het nieuws zaterdag gehoord en heb er slecht van geslapen. Gisteren heb ik ook niet geslapen." Gandu is niet de enige die emotioneel geraakt is door de zaak. Ook Farid Azarkan trekt zich het lot van de voetballer persoonlijk aan: "Het zit me echt hoog." Daarom wil Azarkan meewerken aan het opzetten van een campagne om de 23-jarige voetballer hier te houden. Bedoeling is de staatssecretaris ervan te overtuigen om Gandu niet weg te sturen.

De voorzitter van het SMN denkt onder meer aan acties op sociale media en dat gebeurt ook al. Inmiddels is een Facebook-pagina met als doel Gandu in Nederland te houden zo'n 500 keer geliked. Ook zet de huidige club van Gandu, topklasser Magreb '90 uit Utrecht, berichten op twitter met de hashtag #Gandumoetblijven om aandacht voor de zaak te vragen.


LOOPBAAN

Gandu is 9 jaar als hij uit Congo vertrekt en in Nederland in een pleeggezin komt wonen. Hij begint met voetballen bij KVVA Amersfoort en de jeugdopleiding van FC Utrecht en speelt daarna ook nog voor onder meer FC Groningen. Als hij voor een voetbalavontuur naar Polen vertrekt, gaat het mis. De Immigratie- en Naturalisatiedienst vindt dat Gandu is geŽmigreerd. Bij terugkomst start een nieuwe asielprocedure waarbij het asielverzoek van Gandu wordt afgewezen. Hij krijgt te horen dat hij, tenzij de staatssecretaris besluit in te grijpen, uiterlijk volgende week woensdag moet zijn vertrokken.

Gandu beseft nu dat hij zich nooit had moeten uitschrijven toen hij naar Polen vertrok: "Dat is de fout die ik heb gemaakt die ik niet had moeten doen. En dat wordt me hard aangerekend."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -