Stel rijdt in op wijkagent Veenendaal

VEENENDAAL - Een nog onbekende man en vrouw zijn donderdagochtend ingereden op een wijkagent in Veenendaal en zijn dochter. Dat meldt de Veenendaalse Krant. Het ging om twee verdachten van een poging tot beroving.
Wijkagent Henk Heijting was met zijn dochter boodschappen aan het doen toen hij een bekende zag die met de man en de vrouw stond te praten. Hij vond de situatie verdacht en belde de meldkamer. Toen het stel doorkreeg dat de wijkagent hen in de gaten hield, gingen ze ervandoor.
Heijting ging achter de twee aan en achterhaalde ze toen ze in een auto stapten. Hij toonde zijn politielegitimatie toen hij voor de auto stond; vervolgens gaf de bestuurder vol gas. De dochter van Heijting was achter hem aangelopen en werd ook geraakt.

VAKER GEBRUIKT

Hetijting heeft door zijn ingrijpen waarschijnlijk een beroving voorkomen. Hij denkt dat de man en de vrouw de pincode van de oudere man waarmee ze stonden te praten afgekeken hebben en van plan waren om later thuis zijn pinpas te stelen. De verdachten reden in een leaseauto die vaker gezien is bij dit soort situaties.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.