RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Rodney en Wesley Sneijder willen Gandu in Nederland houden

1/2
UTRECHT - De Utrechtse voetbalbroers Rodney en Wesley Sneijder willen Christian Gandu in Nederland houden. Door middel van media-aandacht hopen ze de uitzetting van de Congolees tegen te houden, vertelt de jongste van de twee. "Zodat de mensen die hierover gaan, helder nadenken en voor Christian tot een positief besluit komen."

Gandu kreeg deze week te horen dat hij terug moet naar Congo. Hij kwam op zijn negende als wees naar Nederland en speelde onder andere voor FC Utrecht, FC Groningen en Borussia Dortmund. Rodney vindt het onbegrijpelijk dat de Congolees na 14 jaar Nederland moet verlaten. "Ik heb er geen woorden voor, echt niet. Schandalig eigenlijk."


LOGEREN

Rodney kent Gandu van vroeger. "Hij speelde bij FC Utrecht in de jeugd, ik speelde bij Ajax in de jeugd en dan speel je regelmatig tegen elkaar. Daarnaast wonen we natuurlijk in Utrecht en kwamen we elkaar altijd wel tegen. Dus zo ontstond er een vriendschap." De jongens waren zelfs zo hecht dat Gandu regelmatig bij Rodney over de vloer kwam. "Vroeger heeft hij ook vaak bij ons geslapen, dus dit heeft ons als familie wel geraakt."

In de hoop iets te kunnen betekenen voor zijn jeugdvriend, heeft Rodney de KNVB ingeschakeld. Hij hoopt dat de bond in de bres springt voor de voetballer. De KNVB laat weten dat er weinig gedaan kan worden. "We vinden de situatie voor Gandu erg vervelend, maar wij zijn een voetbalbond, dus daar hebben we geen invloed op." Oud-voetballer Willem van Hanegem verzet zich ook tegen de uitzetting van Gandu.

De afgelopen dagen heeft de Utrechtse Rodney Sneijder veel contact gehad met Gandu. "Die jongen is helemaal van slag. Dit doet gewoon heel veel pijn. Ik heb donderdag de uitzending van RTV Utrecht gezien en als ik heel eerlijk ben, springen dan de tranen in je ogen. Het is niet te geloven."

De huidige club van Gandu, topklasser Magreb'90 uit Utrecht, is in actie gekomen tegen de aanstaande uitzetting.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht