RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

BOVAG: verban snorfiets niet zomaar van fietspad

BUNNIK - Het aantal snorfietsen in Nederland is de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld. Inmiddels rijden er 663.567 van de voertuigen rond, blijkt uit cijfers die zondag door de BOVAG in Bunnik zijn gepresenteerd.

De organisatie vreest daarom voor de gevolgen als de populaire tweewielers worden verbannen van de fietspaden.


VERBOD

Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur gaf eerder aan de regels te willen aanpassen zodat gemeenten een verbod kunnen afkondigen. Snorfietsers moeten dan naar de rijbaan om de veiligheid op fietspaden te verbeteren.

Betrokken organisaties zitten in hun maag met het plan. De BOVAG roept namens RAI Vereniging, KNMV, Veilig Verkeer Nederland, ANWB en het Verbond van Verzekeraars op eerst goed te kijken te doen naar de mogelijke gevolgen van een dergelijk besluit.


VERKEERSVEILIGHEID

"Nader onderzoek naar de gevolgen voor de verkeersveiligheid op de rijbaan ontbreekt", waarschuwen de organisaties. Ze vinden dat "politiek Den Haag een dergelijk besluit niet kan nemen zonder de
-wellicht fatale- gevolgen in kaart te hebben."

De Utrechtse wethouder Van Hooijdonk is er trouwens voorstander van om ook scooters en brommers verplicht gebruik te laten maken van de rijbaan.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht