RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

"Voor kerst duidelijkheid over volle treinen"

PROVINCIE UTRECHT - De NS moet voor de kerst aangeven hoe het spoorbedrijf een dreigend tekort aan treinen volgend jaar gaat
voorkomen. Dat zei verantwoordelijk staatssecretaris Sharon Dijksma zondag in het tv-programma WNL op Zondag.

Het tekort aan treinen op bepaalde trajecten ontstaat doordat de NS verouderd materieel afdankt, terwijl vervangende treinen pas eind volgend jaar worden geleverd. Het gaat om ongeveer 5000 zitplaatsen.


IN DE KNEL

"De NS moet dit oplossen, het is hún probleem", zei Dijksma zondag. "We moeten voorkomen dat groepen mensen in de knel komen."

Over de problemen bij spoorbeheerder ProRail zei Dijksma dat daar nu echt ingegrepen moet worden. Ze doelde op het geld dat jaarlijks bij ProRail op de plank blijft liggen voor onderhoud van het spoor, terwijl voor de komende jaren een tekort van honderden miljoenen dreigt bij beheer, onderhoud en vervanging


STAMPVOL

Reizigersorganisatie Rover in Amersfoort heeft in november een recordaantal bezoekers gekregen over overvolle treinen. In totaal uitten passagiers 3600 keer hun ongenoegen over stampvolle coupés.

Er komen onder meer veel klachten van reizigers die de trein pakken in Woerden en Utrecht.Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht